Menu Sluiten

Benzine Kettingzagen


Benzine kettingzagen

Informatie over benzine kettingzagen.

Benzine kettingzagen werken op tweetaktmotoren en zijn de krachtigste soort kettingzagen op de markt.

Daarom zijn benzine kettingzagen uitstekend geschikt voor grote snijwerken zoals het zagen van bomen en brandhout. Hou er wel rekening mee dat je deze soort kettingzagen moet voorzien van benzine en olie.

De zaag moet zorgvuldig onderhouden worden om een lange levensduur te kunnen garanderen. Benzine kettingzagen maken echter wel veel lawaai en zijn vervuilend doordat ze uitlaatgassen uitstoten.

Benzine-aangedreven kettingzagen hebben het voordeel dat ze een grotere mobiliteit hebben en krachtiger zijn dan elektrische kettingzagen. Het grote voordeel is dat je een benzine kettingzaag overal mee naartoe kunt nemen.

Het nadeel is echter dat een benzinemotor dan weer iets meer onderhoud vereist.

Benzine kettingzagen bestaan hoofdzakelijk uit een motor, een zaagketting, een zaagblad en een aandrijftandwiel.

Deze onderdelen moeten, zowel bij elektrische als bij accu kettingzagen, regelmatig onderhouden worden.

Om een optimaal gebruik te garanderen, moet je de zaagketting regelmatig spannen, smeren met olie en slijpen. Dit moet meestal na ongeveer 5 uur gebruik.

Een kettingzaag is onnauwkeurig en levert een vrij brede en rafelige zaagsnede op, maar is door zijn handzaamheid en lange zaagblad uitermate geschikt om gehele bomen om te zagen of tot brandhout te verwerken. De omgezaagde bomen worden daarna soms in zagerijen met lintzagen of cirkelzagen tot planken verwerkt, omdat deze een nettere zaagsnede geven.

Men gebruikt benzine-kettingzagen meestal in de bosbouw om bomen te vellen of te ontdoen van takken.

Ook timmerlui gebruiken kettingzagen in de bouw indien ze snel grof werk dienen te doen en die geen nette zaagsnede vereist.

Tenslotte wordt een benzine kettingzaag ook door de brandweer gebruikt. Deze kettingzaag heeft dan wel een koolstofvezelketting en kettingzaagbeschermer waardoor er kan gezaagd worden in blik, tempex en aluminium.

Kettingzagen hebben benzine met tweetakt olie nodig.

Info over benzine kettingzagen

Gegevens over Benzine kettingzagen

Wat weten we nog over benzine kettingzagen.

Benzine kettingzagen zijn ontworpen voor het zagen van dikke bomen. Ze zijn de meest populaire keuze onder professionele hoveniers en aannemers vanwege hun kracht, maar ze zijn niet altijd nodig voor huiseigenaren met kleine projecten.

De benzine kettingzaag is ook het luidst en heeft het meeste werk nodig om het op gang te krijgen. Dit kan vervelend zijn en in het slechtste geval uitputtend. Benzine kettingzagen zijn doorgaans zwaarder en er moet rekening worden gehouden met de voortdurende kosten van brandstof en onderhoud. Als je wil dat je kettingzaag altijd een optimaal snijvermogen en een lange levensduur heeft, moet je de machine regelmatig onderhouden.

Na gebruik van je benzine kettingzaag blijft er steeds hars en houtresten aanwezig.

Dit kan ervoor zorgen dat na verloof van tijd de ketting iets botter zal worden en er zich stof zal afzetten op de afzonderlijke componenten.

Op langere termijn kan dit een nadelige invloed hebben op de werking van de kettingzaag. Vandaar is de boodschap steeds regelmatig onderhouden en je kettingzaag schoon maken.

Meer info over benzine kettingzagen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Benzine Kettingzagen Stihl | Benzine Kettingzagen | Herstelling Benzine Kettingzagen | Landbouwmachines Benzine Kettingzagen | Leveranciers Benzine Kettingzagen | Onderhoud Benzine Kettingzagen |