Menu Sluiten

Bladzuigers


Bladzuigers

Algemene informatie over bladzuigers.

Hoewel ze vaak worden verward met bladblazers, werken bladzuigers op een andere manier. Terwijl bladblazers bladeren wegblazen met de kracht van hun gecombineerde gewicht en wind, zuigen bladzuigers gevallen bladeren op met behulp van een buis.

Deze laatste apparaten zijn bijzonder handig voor het opruimen van grote gazons en het verwijderen van blijvende bladophopingen onder bloemperken en heggen. Ze kunnen ook nuttig zijn voor het verzorgen van uw bomen en struiken rond het huis en tegelijkertijd uw astma- en allergiesymptomen verhelpen.

Een bladzuiger is een toestel waarmee je klein tuinafval en bladeren kunt opzuigen en dus kunt opruimen.

Dit betekent dat je met een bladzuiger blaadjes opzuigt die daarna opgevangen worden in een opvangzak.

Als weer en wind je perceel overhoop hebben gezet of het groenafval van de haag nog rondslingert in je tuin, wordt je leven een stuk lichter dankzij een bladzuiger. Met bladzuigers gaat het opruimen een stuk eenvoudiger en vlotter dan met bezem en blik met de hand. Het maakt niet uit of er bij jou net gemaaid gras op de weide op het programma staat, of zware, natte bladeren op de weg of een grote opruimklus na een evenement of concert.

Wanneer je er aan denkt om een bladzuiger te kopen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op de markt drie verschillende soorten zijn terug te vinden.

We onderscheiden op dit vlak de klassieke benzine bladzuiger van de hedendaagse elektrische en accu-varianten.

Ondanks het feit dat vroeger het merendeel van de mensen duidelijk de voorkeur gaven aan een bladzuiger die werkte op benzine is dat tegenwoordig niet langer het geval, in tegendeel.

Info over bladzuigers

Interesse in Bladzuigers

Wat kunnen we nog vertellen over de bladzuiger.

Bladzuigers beschikken vaak over een rotor die de bladeren versnippert. Dit zie je terug in de volumevermindering. Hoe hoger deze ratio, hoe fijner het materiaal versnipperd wordt. Zo verklein je de hoeveelheid afval in je opvangzak.

Ook maakt dit het bladafval nog beter geschikt om te gebruiken als compost voor je tuin.

Een bladzuiger zuigt bladeren op. Bij de groenvoorziening worden bladzuigers gebruikt die worden voortbewogen door middel van een trekker of vrachtwagen.

Om het volume te verkleinen worden de bladeren bij het opzuigen dan eerst versnipperd, waarna ze in een grote bak of zak terecht komen.

Meer info over bladzuigers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bladzuigers Afvalzuigers | Bladzuigers Billy Goat | Bladzuigers Eliet | Bladzuigers Stihl | Bladzuigers | Bouwmachines Bladzuigers | Herstelling Bladzuigers |