Menu Sluiten

Breekhamers


Breekhamers

Informatie over bouwmachines en meer bepaald breekhamers.

Een breekhamer is een machine die een hamer en beitel combineert.

Een breekhamer kan onder meer worden gebruikt voor: het losmaken van gesteente, het slopen van muren, het verwijderen van tegels en het openbreken van een wegdek. De gereedschapshouder van de machine gaat enkel op en neer, dit in tegenstelling tot bij een klopboormachine waar deze houder ook ronddraait.

Bij het hameren dringt de in de machine geplaatste punt- of platte beitel, stotend het te bewerken materiaal binnen waarbij dit verpulvert.

Er zijn verschillende soorten breekhamermachines, die allemaal op een andere manier werken.

Bij pneumatische hamers wordt perslucht gebruikt om de hamers voort te stuwen en de slagkracht te vergroten. De luchtzuiger en de kop van de breekhamer zijn op dezelfde manier geconstrueerd, met als belangrijkste verschil de plaats van de zuignap.

Pneumatische boorhamers hebben een aantal verschillende snelheden, van een paar honderd slagen per minuut tot meer dan twaalfduizend slagen per seconde. Dit is het belangrijkste voordeel van dit type hamer.

Hydraulische boorhamers werken ongeveer zoals hun pneumatische neven, met een trommel gevuld met lucht onder druk om de roterende kracht te creëren. De luchtdruk zit meestal in een waaier. De snelheid waarmee de beitel beweegt, dankzij de aanwezigheid van de waaier of het blad, is wat de beitel effectief maakt.

Dit type breekhamer heeft een enkele breekhamerslag en is het eenvoudigst te ontwerpen en te bouwen.

Stoom aangedreven breekhamers werken op vrijwel dezelfde manier als hun pneumatische gereedschappen. Het verschil is dat een stoommachine zowel de roterende kracht als de zuigkracht levert, zodat er geen externe krachtbron nodig is. In plaats daarvan zijn de beitel en de borstel rechtstreeks aan de cilinder van het gereedschap bevestigd, en de slag wordt in gang gezet door aan één kant door een buis te gaan.

De stoom wordt door de heen en weer gaande beweging van de cilinder geleid, waardoor de beitel en de borstel het juiste pad volgen. De kracht van de stoom is echter niet voldoende om de beitel en de borstel volledig in het beton te laten slaan, en er is een beetje kracht nodig om het werktuig in beweging te krijgen.

Info over breekhamers

Het terrein van Breekhamers

Wat weten we nog over breekhamers.

Het laatste type breekhamer dat in gebruik is, is de roterende hamer.

In tegenstelling tot de pneumatische en stoom aangedreven gereedschappen, gebruikt dit gereedschap een zuiger om zijn werk te doen. Net als de beitel gebruikt een roterende breekhamer zuigkracht om door het beton te hakken, maar het verschil is dat de beitel wordt geleid door een draad in plaats van te worden geforceerd door zuigers of stoomstoten.

Dit type breekhamer heeft weinig kracht nodig om de beitels en borstels voort te bewegen, waardoor het over het algemeen effectieve gereedschappen zijn.

Meer info over breekhamers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Aanbouwdelen Sorteergrijpers | Breekhamers Graafmachines | Breekhamers Oost-vlaanderen | Breekhamers | Globram Breekhamers | Grondverzet Sorteergrijpers | Herstelling Breekhamers |