Menu Sluiten

Generatoren


Generatoren

Informatie over generatoren.

Een generator is een machine die mechanische energie, binnenkomend via een draaiende as, omzet in elektrische energie. In een elektriciteitscentrale wordt de rotatie van de as dikwijls verzorgd door een turbine.

De omzetting in de generator berust op inductie, het natuurkundige verschijnsel dat over een geleider die zich in een veranderend magnetisch veld bevindt (of die beweegt in een magnetisch veld), een elektrische spanning wordt opgewekt.

Generatoren worden om vele redenen gebruikt, onder meer om onze huizen van stroom te voorzien. Ze bestaan in verschillende stijlen, afhankelijk van het soort brandstof waarop ze werken. Het aantal cilinders bepaalt de grootte van de generator, evenals de paardenkracht en hoe lang hij kan draaien.

Er zijn drie basissoorten generatoren: stand-by, draagbaar en inverter.

Hoewel hun functies en kenmerken vergelijkbaar zijn, moeten alle generatoren consequent generatoronderhoud ondergaan om op lange termijn optimaal te blijven werken.

Info over generatoren

Bericht over Generatoren

Met welke brandstof werken generatoren.

De meeste generatoren werken op diesel of benzine en zijn meestal stationair, behalve in extreme gevallen. Hij maakt gebruik van een kleine verbrandingsmotor om zijn elektrische generator van brandstof te voorzien, die aan een transmissie en vervolgens aan de buitenkant van het huis is bevestigd.

Deze generatoren kunnen rechtstreeks worden aangesloten op elektrische gereedschappen of apparaten via de externe contactdozen.

Meer info over generatoren nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Generatoren Honda | Generatoren Oost-vlaanderen | Generatoren Pramac | Generatoren Werf | Generatoren | Grondverzet Generatoren | Leveranciers Generatoren |