Menu Sluiten

Graafmachines


Graafmachines

Informatie over graafmachines.

Graafmachines zijn grote industriële bouwmachines die bestaan uit een giek, bak, kiepbak en cabine op een zeer groot roterend voetstuk dat het “huis” of de “sleuf” wordt genoemd. Het huis staat op een vast onderstel met een rupsband of wielen.

Ze worden vaak ten onrechte aangeduid als graafmachines en vaak ten onrechte als stoomschoppen. Zij worden gebruikt voor allerlei grondwerken zoals mijnbouw, landschapsverzorging, landbouw, wegverharding en vele andere commerciële en residentiële toepassingen.

Deze enorme bouwmachines kunnen ofwel rechtstreeks door de operator worden bediend, ofwel met een afstandsbediening.

Graafmachines met afstandsbediening kunnen worden gebruikt om de richting van de giek te regelen en om de afstand en de richting van de verplaatsing te variëren. De giek kan ook worden bestuurd door middel van besturing, kanteling, hoekverdraaiing en rotatie.

Dit maakt ze ideaal voor het graven van sleuven, het bestraten van wegen, afbraakprojecten, grondwerken en een hele reeks andere toepassingen waarbij één stuur niet volstaat. Hoewel graafmachines er al zijn sinds de Egyptenaren en ze vandaag de dag nog steeds op grote schaal worden gebruikt, hebben hun toepassingen en mogelijkheden zich in de loop der jaren aanzienlijk ontwikkeld.

Graafmachines hebben een grote verscheidenheid aan aanbouwdelen die worden gebruikt voor een aantal verschillende soorten werkzaamheden.

Dit zijn onder meer: graafbakken, die kunnen worden gebruikt om aarde, grind en andere zware materialen, waaronder rioolwater, te vervoeren; kiepbakaanbouwdelen, waarmee de bak kan draaien en in elke richting kan worden bewogen, inclusief omhoog en omlaag, rechts en links, onder en boven; dieplepelaanbouwdelen, waarmee de graafbak in aarde, modder of losse grond kan graven; en wielladers, waarmee grote hoeveelheden zand of grind kunnen worden geladen en op verschillende werkterreinen kunnen worden afgeleverd.

Daarnaast zijn graafmachines ook in staat om een verscheidenheid van verschillende werkzaamheden uit te voeren, waaronder: graven, nivelleren, sleuven graven en hijsen. Bij deze toepassingen wordt de graafmachine vaak aan een aanhangwagen gekoppeld om het materiaal naar de werklocatie te vervoeren.

Van deze verschillende soorten aanbouwdelen worden backhoes en bulldozers het meest gebruikt door graafmachines.

In sommige gevallen, zoals bij lichte grondwerkprojecten, is een graaflaadmachine echter niet geschikt. Voor dit soort werkzaamheden zijn graafmachines met laders of skids veel geschikter. Er zijn veel verschillende merken en modellen graafmachines, dus het is belangrijk om te weten wat voor soort klus u wilt klaren.

Info over graafmachines

Berichtgeving over Graafmachines

Wat weten we nog over graafmachines.

Sommige graafmachines kunnen niet alleen greppels en kuilen maken, maar ook terrein effenen en vrachtauto´s laden.

De armen en scheppen (of lepels) werken meestal hydraulisch. Door onder grote druk hydraulische vloeistof in een cilinder te pompen, worden de hefarmen bewogen. Soms zijn graafmachines uitgerust met poten voor de stabiliteit. Graafmachines kunnen uitgerust zijn met zowel rupsbanden als luchtbanden.

De allergrootste graafmachines zijn graafwielbaggers van soms 90 meter hoog, die gebruikt worden in de dagbouw.

De bediening van een graafmachine verschilt sterk per merk en type. Over het algemeen zit er altijd een beveiliging op de graafmachine. Zodra je zit en wil starten, moet er dus altijd een beveiligingspin of beugel omlaag. Wanneer dit is gebeurd zijn alle functies beschikbaar.

Meer info over graafmachines nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Aanbouwdelen Kraanbakken | Graafmachines Oost-vlaanderen | Graafmachines | Grondverzet Graafmachines | Grondverzet Kraanbakken | Herstelling Graafmachines | Kraanbakken Graafmachine |