Menu Sluiten

Grondboren


Grondboren

Informatie over grondboren.

Grondboren zijn met de hand bediende of door machines aangedreven gereedschappen en apparaten die gewoonlijk worden gebruikt voor het boren van gaten in oppervlakken zoals aarde, beton, hout, steen, ijs of beton.

Deze grondboren zijn er in verschillende maten, soorten en doeleinden. U kunt ze gebruiken voor een hele reeks toepassingen, van het opgraven van een eenvoudig gat in droge grond tot het boren in gestold beton tot het boren door gestold ijs in een zwembad of in de grond om te boren voor bedrading en leidingen. Zij zijn zeer nuttig op bouwplaatsen.

Het boren van gaten met behulp van grondboren is de meest voorkomende activiteit van een sleufloze boormachine. Sleufloze boren zijn boren waarmee u rechtstreeks in de grond kunt boren zonder gaten te maken.

Dit is mogelijk omdat het boren dicht aan de oppervlakte gebeurt. Anders dan bij een accuboormachine hoeft men niet stil te staan om te boren. Grondboren die voor dit doel worden gebruikt, rijden in een gestaag tempo de grond in en laten geen vuil of puin achter.

De meeste grondboren hebben tegenwoordig zowel een eendelige als een tweedelige versie. De eendelige versie is geschikt voor het graven van ondiepe gaten die tussen zes duim en acht voet diep zijn.

Voor een groter gat heeft u twee personen nodig.

Als u ervoor kiest om een grondboor online te kopen, zult u merken dat er veel modellen beschikbaar zijn voor verschillende doeleinden, prijzen en functies.

De meeste moderne industriƫle vijzels zijn ontworpen om te worden aangedreven door een spiraalvormig vliegmechanisme. Hoewel er spiraalvormige schroefgatboren bestaan, is het meest voorkomende type de spiraalvormige boor met een spiraalvormige schroefdraad. De schroefdraad is meestal gemaakt van roestvrij staal.

Sommige schroefvijzels zijn gemaakt van messing of verchroomd staal.

Afhankelijk van het materiaal kan de schroefvormige schroefdraad glad zijn, maar er zijn ook schroefvormige schroefdraden die ruw kunnen zijn.

Grondboren zijn gemaakt van diverse materialen, waaronder staal, aluminium, titanium en koolstofstaal. Ze zijn verkrijgbaar in zowel lange als korte types. Veel grondboren zijn ontworpen voor zwaar plastic of stoffen tandwielen.

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van grondboren in vergelijking met machines die een schep of een ploeg gebruiken, is dat u er gemakkelijk en snel gaten met een grote diameter mee kunt graven op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rond funderingen en in het vuil.

Info over grondboren

Notie over Grondboren

Grondboren.

Een grondboorinstallatie wordt door grondboorbedrijven gebruikt voor het maken van een rond gat tot op grote diepte in de bodem, bijvoorbeeld voor het maken van een put voor de winning van grondwater of voor warmteopslag. Hierbij wordt eerst een stalen mantelbuis de grond ingebracht.

Met zuig- of spuitboren wordt het gat gemaakt. Bij dit spoelboren wordt in de buis water onder druk gespoten waardoor de grond onder in de buis samen met het water omhoog gespoeld wordt. Het grond/watermengsel wordt in een grote, bij het te maken gat geplaatste, stalen bak gepompt, de grond bezinkt in de bak en het water wordt opnieuw de grond in gepompt.

Door de buizen aan elkaar te koppelen kan tot op grote diepte een gat gemaakt worden.

Als de gewenste diepte bereikt is wordt een deels geperforeerde kunststofbuis in de stalen buis geschoven, de ruimte tussen de buizen wordt volgestort met grof zand en de stalen mantelbuis wordt omhoog getrokken.

Meer info over grondboren nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Aanbouwdelen Grondboren | Adler Grondboren | Bouwmachines Grondboren | Grondboren Graafmachine | Grondboren Oost-vlaanderen | Grondboren Stihl | Grondboren |