Menu Sluiten

Gronddumper


Gronddumper

Informatie over een gronddumper.

Een gronddumper is een landbouwvoertuig.

Het meest gebruikelijke type dumptruck is de dieplader. Dit is een stevig voertuig met een bed dat open kan en een hydraulische lift heeft die kan worden gebruikt om de container van voren of van achteren te bereiken. De voorste bak wordt vaak gebruikt om afval te dumpen, terwijl de achterste open truck wordt gebruikt om kleiner tuinafval zoals bladeren en kleine takken te vervoeren.

De meeste kiepwagens hebben een hydraulische hef, maar sommige ook niet.

Als u overweegt een van deze vrachtwagens voor uw bedrijf, zijn er verschillende dingen die je moet kijken voor om ervoor te zorgen dat u de beste keuze te krijgen.

Het eerste waar u zeker van wilt zijn, is dat de gronddumper alle benodigde apparatuur heeft. Hij moet uitgerust zijn met een automatische kiepbak die automatisch opengaat wanneer de bestuurder naar de zijkant van de laadbak gaat of de top van de ladder bereikt.

Een ander belangrijk kenmerk dat elke gronddumper moet hebben, is een noodremsysteem. Dit is vooral belangrijk als u een grote kiepwagen op uw parkeerplaats hebt staan.

Noodremmen kunnen effectief voorkomen dat een gronddumper omrolt, omdat ze het gewicht van de truck en de pure kracht van de impact kunnen overwinnen. Zorg ervoor dat uw kiepwagen ook over deze optie beschikt.

Info over gronddumper

Wat je wil weten over Gronddumper

Gronddumper

De motor van een gronddumper moet in goede staat verkeren. Het is belangrijk dat u deze minstens twee keer per jaar controleert, een keer tijdens de warmere maanden en een keer tijdens de koudere maanden. De motor moet soepel en zonder veel gedoe lopen.

Let vooral op lekken en slecht functionerende onderdelen.

Een kiepwagen, ook wel dumper genoemd, wordt gebruikt voor het transporteren van los stortgoed, zoals grind, zand, aarde, puin. Het materiaal wordt in de laadbak gestort door bijvoorbeeld een shovel of dragline en wordt geleegd door deze aan de voor- of zijkant bij zijdelings lossen omhoog te vijzelen.

Kiepwagens kunnen zelfrijdend zijn of getrokken door een tractor. Deze laatste wordt veel als kipper in de landbouw gebruikt.

Dumpers kunnen zelfrijdend zijn en zijn relatief zwaar gebouwd.

Meer info over gronddumper nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Gronddumper Beco Maxxim Tandem | Gronddumper Beco Maxxim Tridem | Gronddumper | Gronddumpers Oost-vlaanderen | Grondverzet Gronddumpers | Herstelling Gronddumpers | Landbouw Gronddumper |