Menu Sluiten

Hogedrukreinigers


Hogedrukreinigers

Informatie over hogedrukreinigers.

Hogedrukreinigers zijn een belangrijk schoonmaakgereedschap dat voor vele klussen in en om het huis wordt gebruikt. Hoe ze werken is gemakkelijk te begrijpen en te onthouden, zodat u de klus elke keer weer efficiënt kunt klaren. Hier leest u hoe ze werken.

Hoe werken ze. De basistechnologie achter hogedrukreinigers is vrij eenvoudig.

Hogedrukreinigers maken gebruik van een elektromotor of benzinemotor om een elektrische pomp aan te drijven, die automatisch een draaiende borstel aandrijft die water onder hoge druk of reinigingsmiddel door een geconcentreerde straal pompt om snel en effectief vuil en aanslag van oppervlakken zoals opritten, terrassen en patio´s weg te blazen.

U kunt er ook tuinmeubelen, boordplanken en vele andere voorwerpen mee reinigen in minder tijd dan nodig zou zijn om handmatig een emmer met warm zeepwater te vullen. Het reinigingsmiddel in sommige modellen werkt ook om de meeste oppervlakken snel en effectief te desinfecteren en schoon te maken.

Er zijn vier hoofdtypen hogedrukreinigers, die alle gebruik maken van een elektrische aandrijving voor de motor. Deze vier types zijn vloerreinigers, terrasreinigers, tuinreinigers en terrasreinigers.

Elk van deze modellen is ontworpen voor een specifieke taak, maar de meeste zijn nuttig voor het reinigen van bepaalde oppervlakken. Over het algemeen kunt u elke hogedrukreiniger met een motor gebruiken om oppervlakken schoon te maken, zolang hij maar stroom gebruikt en een mondstuk heeft dat aan uw behoeften voldoet.

Ga aan de slag met een hogedrukreiniger met wasborstelopzetstuk als het hout van je terras daarvoor geschikt is.

Bevestig het opzetstuk en stel de waterdruk op een lage stand in. Een te hoge waterdruk beschadigt het houtoppervlak. Het hout wordt ruw en de oppervlaktestructuur wordt aangetast, waardoor het hout broos wordt en zelfs kan splinteren.

De prijzen van hogedrukreinigers zijn de laatste jaren sterk gedaald zodat tegenwoordig de meeste huishoudens over een hogedrukreiniger beschikken.

Info over hogedrukreinigers

Inlichtingen over Hogedrukreinigers

Wat weten we nog over hogedrukreinigers.

Een hogedrukreiniger is een apparaat dat water onder hoge druk door een speciale slang naar een spuitpistool leidt, zodat hiermee hardnekkige aanslag, verwering en andere vervuiling kan worden verwijderd. Ook kunnen er speciale opzetstukken op worden aangesloten om bijvoorbeeld afvoerpijpen van het riool mee door te spuiten of om terrastegels van aanslag te ontdoen.

Het terras spuit je schoon met een ander hulpstuk: de vuilfrees.

Deze geeft een roterende puntstraal die hardnekkig vuil en mos verwijdert. Eventueel kun je een reinigingsmiddel toevoegen.

Stel de hogedrukreiniger in op hoge druk en richt de straal van de vuilfrees vrijwel loodrecht op de tegels. Houd een spuitafstand aan van 20 tot 30 cm.

Beweeg de vuilfrees langzaam heen en weer.

Meer info over hogedrukreinigers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Hogedrukreinigers | Herstelling Hogedrukreinigers | Hogedrukreingers Warmwater | Hogedrukreinigers Koudwater | Hogedrukreinigers Nilfisk | Hogedrukreinigers Stihl | Hogedrukreinigers |