Menu Sluiten

Kantenmaaier


Kantenmaaier

Informatie over kantenmaaier en landbouwmachines of tuinbouwmachines.

Soms wordt een kantenmaaier ook wel een grastrimmer genoemd.

Een grastrimmer, vaak ook wel strimmer of kantenmaaier genoemd, is een apparaat dat gras maait op moeilijke plekken en randen van het gazon. Hij wordt gebruikt waar de handmaaier of de elektrische maaier niet bij kan en is ook geschikt voor het maaien van nat gras. Door het apparaat omgekeerd te houden kunnen randen langs tegels en borders worden afgesneden. Een trimmer wordt gebruikt in de tuin, in de landbouw en bij gemeente.

Op moeilijk terrein en vooral overal waar de grasmaaier niet bij kan, is een kantenmaaier de beste keuze.

Afhankelijk van het motorvermogen en het snijgereedschap zijn de mogelijkheden uiteenlopend. Van maaien langs grasperken tot het rooien van dicht struikgewas. Ongeacht of u een particuliere of professionele gebruiker bent en welke aandrijving u ook verkiest, er bestaat een specifieke kantenmaaier voor uw noden.

Een kantenmaaier is in feite een kleine versie van een gewone grasmaaier, die gebruik maakt van een ronddraaiend mes en een trimmer met rechte snijkanten en verstelbare snijtanden voor precieze, gelijkmatige slagen op gazons.

Het belangrijkste bij het kopen van een nieuwe kantenmaaier is om te overwegen of u op zoek bent naar een snoerloos of bedraad product.

Draadloze apparaten moeten na een tijd wel opgeladen worden.

Sommige kantenmaaiers hebben een ingebouwde ontwerpfout waardoor hoog gras en onkruid zich rond de bovenkant van de draaikop kunnen wikkelen, wat de kantenmaaier kan vertragen of blokkeren. Zoek naar modellen met slechts een kleine spleet of nog beter, een beschermende kap tussen de draaikop en de kantenmaaier stang.

Om de geschikte grastrimmer te vinden, hou je rekening met de grootte van je tuin. Voor een stadstuin is een elektrische of accu kantenmaaier bijvoorbeeld sterk aangeraden.

Een kantenmaaier werkt met draad, mes of met allebei.

Kantenmaaiers met een draad worden vooral gebruikt voor graskanten en taaiere grassen. Grastrimmers met messen bezitten een maaiblad of losse mesjes. Deze hebben een lange levensduur en zijn vooral bedoeld voor stugge begroeiing als struikgewas en riet. Wil je een kantenmaaier kopen met een combinatie van draad en mes? Dit is ook mogelijk.

De machine is dan multifunctioneel inzetbaar.

Info over kantenmaaier

De discipline van Kantenmaaier

Wat weten we nog over kantenmaaiers.

Kantenmaaiers worden vooral gebruikt voor landbouwactiviteiten en in de tuinbouw.

Hou je aan enkele veiligheidsregels bij gebruik van kantenmaaiers. Verwijder stenen en ander puin voordat je begint te werken met een kantenmaaier. Zo vermijd je dat steentjes plots in de lucht geslingerd worden of verstrikt geraken in de draad.

Als bescherming draag je best een lange broek, stevige schoenen en een veiligheidsbril. Bij kantenmaaiers op benzine is het verstandig om gehoorbescherming te dragen.

Dit type toestellen maken veel lawaai.

Vergeet niet de stekker uit het stopcontact te halen of de accu te verwijderen bij onderhoud of het plaatsen van een nieuwe nylondraad. Maak de kantmaaier na gebruik goed schoon.

Meer info over kantenmaaier nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Accu Kantenmaaiers Oost-vlaanderen | Accu Kantenmaaiers | Banzine Kantenmaaiers Oost-vlaanderen | Benzine Kantenmaaiers | Elektrische Kantenmaaiers Oost-vlaanderen | Elektrische Kantenmaaiers | Eliet Kan |