Menu Sluiten

Kliefmachines


Kliefmachines

Informatie over kliefmachines.

Kliefmachines bestaan in verschillende varianten en aandrijvingen.

Zo hebben we de liggende (horizontale) houtkliever, de staande (verticale) kliever en de handmatige houtkliever. De liggende en staande modellen zijn veelal voorzien van een hydraulische pomp en functioneren op het normale stroomnetwerk, drijfkracht, benzine of de aftakas.

Een kliefmachine wordt ook wel een eens een houtklover, kloofmachine of houtkloofmachine genoemd en wordt vooral gebruikt in de tuinbouw en de bosbouw. In de eerste plaats worden houtklievers gebruikt om houtstammen te te klieven, te kloven of te splijten.

De kracht van kliefmachines wordt uitgedrukt in tonnen.

Afhankelijk van de tuinklus die u dient uit te voeren, is het belangrijk dat u de juiste kliefmachine kiest.

Met een zwakke kliefmachine is het onbegonnen werk om dikke boomstammen van een harde houtsoort te klieven. Indien u evenwel wat brandhout wil klieven voor je open haard zal een lichtere kliefmachine evenwel ruimschoots volstaan.

Info over kliefmachines

Bericht over Kliefmachines

We kunnen dus stellen dat kiezen van de kliever afhankelijk is van de drukkracht die hij kan uitoefenen. Deze moet afgesteld zijn op de diameter en de hardheid van het te klieven hout. Smalle stammen klieven zal minder kracht vergen dan het klieven van grote boomstammen.

Er zijn meerdere gespecialiseerde bedrijven op de markt en de sector van landbouw, bosbouw en tuinbouw die verschillende houtklievers in hun assortiment hebben en u degelijk advies kunnen verlenen.

Het onderhoud van een kliefmachine valt relatief mee.

Meer info over kliefmachines nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Herstelling Kliefmachines | Kiefmachines Pli-fire | Kliefmachines Balfor | Kliefmachines | Landbouwmachines Kliefmachines | Leveranciers Kliefmachines | Onderhoud Kliefmachines |