Menu Sluiten

Mulchers


Mulchers

Informatie over mulchers.

Als u uw tuin er beter wilt laten uitzien, dan zijn mulchers een ideale keuze. Als het gaat om de verzorging van uw gazon of tuin, kunnen mulchers heel snel veel werk verzetten, en dat is vooral handig als u een grotere tuin of gazon hebt. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van mulchers in uw tuin.

Mulchers zijn ideaal voor het efficiƫnt maaien en mulchen van vegetatie en begroeiing.

Mulchen betekent letterlijk de grond toedekken. Tuingrond droogt sneller uit wanneer deze wordt blootgesteld aan zon en wind.

Door het dekken van de grond wordt het verdampen van water voorkomen. Een grasveld kan eenvoudig gemulcht worden met bijvoorbeeld gemaaid gras.

Het gemaaide gras wordt eerst uiterst fijn versnipperd in het maaidek van de grasmaaier en vervolgens zo in het gras teruggeblazen. Het fijn versnipperde gras is nagenoeg onzichtbaar. Door de gelijkmatige en fijne verdeling van het snijdsel wordt vervilting van de grasmat en schimmelvorming voorkomen.

Het snijdsel composteert en de voedingsstoffen kunnen direct door de graswortels worden opgenomen.

Info over mulchers

Inlichtingen over Mulchers

Wat valt er nog te vertellen over mulchers.

In theorie biedt mulching nog meer voordelen, zoals het feit dat er geen opvangbak is, dus door mulchers te gebruiken bespaar je tijd. Er is ook nog de natuurlijke bemesting van het gazon sinds mulchen puur met natuurlijk materiaal gedaan wordt.

In de winter is mulchen goed om de ondergrond te beschermen tegen vrieskoude, waar in de zomer de mulch het gazon beschermt tegen uitdroging.

Meer info over mulchers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Aanbouwdelen Mulchers | Grondverzet Mulchers | Herstelling Mulchers | Leveranciers Mulchers | Leveranciers Stobbefrees | Mulchers Graafmachines | Mulchers Oost-vlaanderen |