Menu Sluiten

Robotmaaiers


Robotmaaiers

Informatie over robotmaaiers.

Robot grasmaaiers zijn de laatste jaren een alledaags zicht geworden op vele eigendommen in het hele land. Deze robotmaaiers worden vaak gebruikt door mensen die niet de tijd of de zin hebben om hun grasmaaier elke week tevoorschijn te halen.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een robotmaaier. Ze zijn makkelijker te onderhouden dan een maaier werkend met een benzine motor en in veel gevallen vervangen ze de werktijd die iemand dient te besteden aan het maaien van een gazon.

Een robotmaaier maakt vaak gebruik van een begrenzingsdraad rondom de tuin om het maai gebied te definiëren.

De robot gebruikt dit draad om de grens van de tuin te vinden en om zijn oplaadstation te vinden. Een robotmaaier is een autonome robot die wordt gebruikt om het gras te maaien.

Een van de eerste types van robotmaaiers die op de markt kwamen was de basisstation maaier. Een basisstation is gewoon een klein voertuig dat is uitgerust met een kleine motor en een arm die uitsteekt en op een stroombron wordt aangesloten. De arm laat zich vervolgens op het gazon zakken en maait het gras of zet het maaimechanisme aan en uit.

Dit is een type maaisysteem waarbij de eigenaar maandelijks een bedrag moet betalen voor de machine en voor het gas dat nodig is om de machine te laten werken.

Meestal gaat het bedrag dat men uitgeeft naar een batterij die de grasmaaier gebruikt, zodat hij niet leegloopt tijdens het maaien.

Een robotmaaier weet uitstekend raad met een ongelijk gazon of een gazon met obstakels. De grasmaaier weet ook raad met “obstakels” als wat hoger gras, dennenappels, eikels, takken en bladeren. Natuurlijk is het beter om deze te verwijderen, maar mocht een robotmaaier toch hierop stuiten is dat vaak geen probleem.

Andere robotmaaiers maken gebruik van sensoren om de grasmaaier te helpen automatisch de hoeveelheid gemaaid gras te meten. Met deze sensoren kan het systeem bepalen hoeveel gras er gemaaid is en hoeveel gras er nog overblijft na het maaien, waardoor het systeem weet hoelang het aan het werk moet blijven.

De meeste van deze toestellen worden ook geleverd met een smartphone of tabletcomputer waarmee de eigenaar het maaien vanop afstand kan bedienen van overal ter wereld.

Dit kan helpen om grasmaaier operaties handiger voor mensen die misschien te ver weg van hun huis om daadwerkelijk in staat zijn om er te komen in de tijd om te helpen het gras te maaien.

Enkele van de populairdere types van robotmaaiers die vandaag op de markt zijn, zijn de Robomow RS630 en de Robomow R600. De RS630 is een van de nieuwste modellen die op dit moment kunnen worden gekocht. Dit komt omdat hij gebruik maakt van een Li-Ion accu, die een veel langere levensduur heeft dan de Li-Ion accu´s die gewoonlijk in andere grasmaaiersystemen worden gebruikt.

Dit betekent dat het apparaat meerdere jaren meegaat voordat het moet worden vervangen. De eigenaar van een Robomow R600 kan daarentegen verwachten dat zijn grasmaaier minstens vijf tot zes jaar meegaat, afhankelijk van de manier waarop het gazon wordt gemaaid en de hoeveelheid gebruik die ervan wordt gemaakt.

Info over robotmaaiers

Bericht over Robotmaaiers

Robotmaaiers.

Een ander type robotmaaier die vandaag op de markt is, is de Robomow C2S.

De C2S bevat namelijk een kunststof maaimes dat is bevestigd op een stalen loopvlak en de maaimessen worden aangedreven door een wisselstroommotor.

Deze grasmaaiers kunnen zowel op natte als droge grond worden gebruikt en zijn ideaal voor mensen die hun gras regelmatig moeten maaien. De enige keerzijde van het gebruik van deze maaimessen is dat ze het gebruik van sommige gaas vaststelling pinnen die moeten worden aangesloten op de maaimessen, zodat ze kunnen blijven op hun plaats en het gras te houden van het afsnijden.

Er zijn vele andere types van robot grasmaaiers die beschikbaar zijn op de markt vandaag. De meeste van deze toestellen vereisen het gebruik van een stekker of een snoer om ze aan te drijven.

Een paar van deze toestellen hebben ook een batterij nodig om te kunnen werken.

Ongeacht welk type gazon zorg eenheid die wordt gebruikt is er een robotmaaier die kunnen worden gekocht om te zorgen voor alle van een huiseigenaar gazon behoeften.

Een goede robotmaaier neemt u het werk uit handen en maait een perfect gazon voor u. … De maaier verdeeld de fijne grasresten over het gazon waar het werkt als een natuurlijke meststof waardoor uw gazon mooier en gezonder wordt.

Omdat een robot grasmaaier op een accu werkt is er geen benzine en olie nodig.

Samengevat, een robotmaaier kan je beschouwen als een grasmaaier die automatisch en autonoom werkt en je ontlast van de klus om wekelijks het gras af te rijden.

Meer info over robotmaaiers nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Gazon Robotmaaiers | Herstelling Robotmaaiers | Honda Robotmaaiers | Leveranciers Robotmaaiers | Onderhoud Robotmaaiers | Robotmaaiers Oost-vlaanderen | Robotmaaiers |