Menu Sluiten

Snoeizagen


Snoeizagen

Info over snoeizaag.

Een snoeizaag is een instrument met zeer gelijkaardige scherpe tanden als die welke worden gebruikt voor het vellen van timmerhout. Het zaagblad van een snoeizaag is echter speciaal ontworpen voor het zagen van levende bomen en struiken.

Daarnaast zijn er verschillende stijlen snoeizagen verkrijgbaar, elk ontworpen voor een specifiek type stam of tak. Elk van deze zaagbladen is meestal afgerond op het punt van vervaardiging, maar kan ook worden geslepen.

Sommige snoeizagen hebben een taps toelopend ontwerp, waarmee stengels tot een lengte van een meter kunnen worden doorgezaagd.

Sommige zagen hebben ook een dwarssnede-optie, waarbij de tanden loodrecht op de richting van de dwarssnede worden afgesneden wat resulteert in het afsnijden van een bredere variëteit aan takken.

Er bestaan verschillende soorten snoeizagen. Afhankelijk van de intensiteit van het werk kunnen ze gebruikt worden zowel door de professional als door een particulier met een kleine tuin.

Het spreekt voor zich dat snoeischaren erg populair zijn in de sector van bosbouw en parkbouw.

Ook in de agrarische wereld worden ze vaak gebruikt.

Een van de meest voorkomende toepassingen van snoeizagen is het uitdunnen van dikke takken. Dit kan zowel worden toegepast op inheemse bomen als op grotere soorten houtige gewassen.

Voor dunne takken bestaat de algemene procedure erin de verlenging van de zaag te gebruiken terwijl het blad naar voren wordt gedrukt. Door deze handeling wordt de tak in twee gelijke delen gezaagd. Als alternatief kan de gebruiker de tak in één slag doorzagen door het blad naar beneden te richten. Bij grote bomen kan een volledige rechte zaagsnede nodig zijn om het bovenste deel van de twijg of tak te verwijderen.

Om kleinere takken en twijgen aan te pakken, zijn er veel verschillende soorten zagen beschikbaar.

Sommige handzagen hebben bijvoorbeeld een beitel aan de achterkant van de zaag, terwijl andere een haak aan het uiteinde van het zaagblad hebben. Sommige handzagen hebben een strook papier in hun tanden, terwijl andere een paar stukken lint in hun tanden hebben. Ongeacht de stijl van de gebruikte snoeizagen, zijn ze allemaal ontworpen om het mogelijk te maken takken en twijgen op een handige manier uit te dunnen.

Info over snoeizagen

Gegevens over Snoeizagen

Wat weten we nog over snoeizagen.

Een goede snoeizaag wordt gebruikt om een mooie zaagsnede te bekomen in de tak of boom.

Als je een tak op hoogte doorzaagt, zal je evenwel eveneens telescopisch gereedschap nodig hebben.

Een snoeizaag kan elektrisch werken of op accu. Snoei- of stokzagen zijn zagen die gebruikt worden voor takken waar de diameter te groot is om met een snoei- of takkenschaar te snoeien.

Uitdunnen kan ook met zaagbladen.

Het basisverschil tussen een rechte snede en een getande snede komt van de hoek waaronder het zaagblad is ingesteld. Gekartelde messen snijden veel sneller dan een rechte zaagsnede. Bovendien zijn rechte zaagbladen, in vergelijking met getande zaagbladen, zeer schoon en veel gemakkelijker te onderhouden. Veel zaagbladen zijn geschikt voor verschillende breedtes, zodat het mogelijk is de juiste te kiezen naargelang de omvang van de uit te voeren klus.

Er zijn nog andere soorten zaagbladen die voor snoeizagen kunnen worden gebruikt.

Deze omvatten een diamantblad en een driehoekig diamantblad. Een snoeizaag met diamantzaagblad is het meest geschikt voor het zagen van dikke takken, terwijl een driehoekig zaagblad het meest geschikt is voor het snoeien van kortere takken. Hoewel dit de twee basistypes van bladen zijn, zijn er nog andere types die van pas komen voor verschillende soorten werk. Sommige van de andere soorten bladen zijn verkrijgbaar met verschillende accessoires.

Een populaire optie voor wie een snoeizaag wil gebruiken om dikke takken uit te dunnen, is het zogeheten fijngetand blad.

Dit is ideaal voor dit werk omdat het zeer dun is en niet veel druk nodig heeft om de tak door te snijden. Fijngetande bladen zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, waardoor ze gemakkelijk te slijpen zijn. Veel mensen die willen uitdunnen en snoeien met een zaag die fijn getand is, hebben er baat bij zo´n blad te kiezen.

Meer info over snoeizagen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Herstellingen Snoeizagen | Landbouw Snoeizagen | Landbouwmachines Snoeizagen | Leveranciers Snoeizagen | Snoeizagen Oost-vlaanderen | Snoeizagen |