Menu Sluiten

Stalmestverspreider


Stalmestverspreider

Informatie over stalmestverspreider

Een stalmeststrooier of stalmestverspreider is een industriële machine die wordt gebruikt om als meststof over een veld te strooien. Een typische stalmeststrooier is een grote metalen transportband met een emmer aan de voorkant en twee rijen emmers aan de achterkant. De emmers kunnen boven op een bed van stenen of cement worden geplaatst of ze kunnen op een plat bed van sneeuw worden geplaatst. Een typische stalmeststrooier heeft een draaiende bakmotor die de bak over het veld trekt door middel van een hydraulische slag.

De emmers die in de stalmeststrooier worden gebruikt, moeten van zwaar staal zijn gemaakt om de langdurige druk van de aandrijfmotor te kunnen weerstaan.

Deze bakken zijn ook bekleed met een zachte rubberen binnen voering om schuren te beperken wanneer de bak over de grond beweegt. Beton, zand of grind kunnen aan de bodem van de bakken worden toegevoegd om regenwater of vloeistof op te nemen die zich tijdens het strooien van de meststof kan vormen.

De draaiende beweging van de trekker die de bak over het veld rijdt, kan worden aangepast om een fijne of dikke meststof te verspreiden. Een meststof die langzaam wordt verspreid, zal niet sneller wegspoelen dan een grasmaaier voor licht gebruik, maar zorgt er wel voor dat de voedingsstoffen goed worden verdeeld en helpt de omringende vegetatie gezond te houden.

Info over stalmestverspreider

Toelichting over Stalmestverspreider

Stalmestverspreider

Terwijl een standaard mestverspreider slechts één emmer heeft, zijn er modellen verkrijgbaar met twee, drie of vier emmers, afhankelijk van de toepassing.

Het voordeel van meer dan één emmer is dat een persoon de meststof sneller kan verspreiden. Op een groot bedrijf, zoals een melkveebedrijf of een kippenfokkerij, kan het hebben van genoeg emmers om de benodigde hoeveelheid meststof te dekken tijd en geld besparen doordat de eigenaar de mest zo snel mogelijk kan uitrijden.

Bovendien zal een groter aantal roterende mechanismen in een stalmeststrooier helpen om de meststof nog verder te verspreiden, waardoor de machine minder tijd nodig heeft om te roteren.

Meer info over stalmestverspreider nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bedrijven Stalmestverspreider | Herstellinge Stalmestverspreider | Landbouwmachines Stalmestverspreider | Leveranciers Stalmestverspreider | Onderhoud Stalmestverspreider | Overzicht Stalmestverspreider |