Menu Sluiten

Waterpompen


Waterpompen

Wat weten we over waterpompen.

Een waterpomp is een dynamische, elektrisch aangedreven machine die in watersystemen wordt gebruikt om de druk van het water te verhogen, zodat het van de ene naar de andere plaats kan worden verplaatst.

Veel moderne waterpompen worden nu gebruikt in industriële, residentiële en zelfs commerciële toepassingen over de hele wereld. Dit artikel geeft uitleg over de werking van waterpompen, het belang van deze machines, hun onderhoud en levensduur, en andere belangrijke informatie. Er worden ook enkele tips gegeven over hoe een waterpomp efficiënter kan worden gebruikt.

Een waterpomp is een pomp die water naar de oppervlakte brengt, machinaal dan wel door met de hand een zwengels heen en weer te bewegen.

Een handbediende pomp wordt ook wel zwengelpomp genoemd.

In het verleden werd grondwater of regenwater voor consumptie of andere doeleinden meestal met behulp van een aker uit een waterput of regenbak geschept. Ook oppervlaktewater werd veelvuldig gebruikt.

Het gebruik en de werking van pompen is voor een grote groep mensen nog onduidelijk.

Een veel voorkomend misverstand is dat pompen alleen worden gebruikt bij werktuigbouwkunde. Tegenwoordig beschikt elk huishouden over 1 of meerdere waterpompen, zonder dat zij dit waarschijnlijk weten.

In een huishouden worden de waterpompen voor de meest gebruikelijke handelingen gebruikt. Voorbeelden zijn; het opendraaien van een kraan, de wc doorspoelen, of de besproeiing van een gazon. Voor al deze handelingen is er waterdruk nodig dat wordt opgewekt door één of meerdere pompen.

Er zijn namelijk verschillende waterpompen in een huishouden met elk hun eigen functie.

Info over waterpompen

Feiten over Waterpompen

Er bestaan verschillende soorten waterpompen.

Waterpompen kunnen onder worden verdeeld in handbediende waterpompen en niet-handbediende waterpompen.

Er zijn sommige types hydraulische waterpompen die door handdruk worden bediend.

Hydraulische rampompen, luchtmespompen, roterende schroefpompen, reciprocerende schroefpompen, schijventype en schroefpompen zijn enkele voorbeelden van met de hand bediende hydraulische pompen.

Luchtmespompen gebruiken lucht voor smering en aanzuiging. Zij worden gewoonlijk gebruikt in toepassingen waar een hogedrukafvoer nodig is. Reciprocerende schroefpompen en roterende mespompen zijn voorbeelden van zwaartekrachtpompen.

Meer info over waterpompen nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Bouwmachines Waterpompen | Chemicalien Pomp Honda | Herstelling Waterpompen | Honda Vuilwaterpomp | Leveranciers Waterpompen | Lichtgewicht Waterpompen | Onderhoud Waterpompen |