Menu Sluiten

Cultivator


Cultivator

Info over een cultivator

Een cultivator is een automatisch, met de hand vastgehouden roerwerktuig dat wordt gebruikt voor intensieve secundaire grondbewerking in vochtige grond.

De ene betekenis van deze naam is te verwijzen naar roterende messen met scherpe tanden wanneer zij door de grond gaan; de tweede betekenis is te verwijzen naar machines met roterende beweging op schijven of messen.

Cultivatoren combineren een grondfrees met een boormachine of een rotsblokhamer, met tanden of een ander regelbaar werktuig om de grond te woelen of in te graven. Daardoor zijn ze nuttig in allerlei situaties, van het ploegen van kleine velden tot het oogsten van wortelgewassen voor wortelstelsels en dergelijke.

Onkruid kan soms zeer moeilijk te verwijderen zijn uit een gecultiveerde tuin. Ofwel zit het in de weg van de gaten die zijn geboord voor het planten van zaden, ofwel zit het vast in de kieren en spleten van de grond, zodat een soort graafmachine nodig is om het te bereiken.

In de meeste tuinen moet onkruid worden verwijderd voordat de planten wortel kunnen schieten.

Voor dit doel zijn verschillende soorten cultivators beschikbaar, elk ontworpen om een specifiek onkruidprobleem en een specifieke situatie aan te pakken.

Een grondfrees maakt bijvoorbeeld natte grond snel los zodat het water zich vrij kan bewegen, terwijl een cultivator die gebruik maakt van steenhamers of draaiende schijven om hardnekkige stengels of wortels op te graven de hulp van een schop en een pikhouweel nodig heeft om bij het dichtere, moeilijker te bereiken onkruid te komen.

Info over cultivator

Wat je wil weten over Cultivator

Cultivator.

Er zijn verschillende dingen te overwegen bij de aankoop van een cultivator, met inbegrip van de krachtbron, die kan komen in de vorm van een gemotoriseerde vorkheftruck, of een ketting aandrijfmechanisme elektrisch aangedreven.

De grootte van de machine zal afhangen van de toepassing, en het aantal machines dat nodig is. Denk ook aan de tijd die u van plan bent de machine te gebruiken: zoekt u een machine om een klein perceel losse grond voor te bereiden of om een groot gebied te cultiveren? Vergeet ook niet de kosten te overwegen: hoe meer krachtbron, hoe duurder de machine waarschijnlijk zal zijn. Houd ten slotte rekening met de bedrijfskosten: hoeveel zal de cultivator per dag draaien, en is hij het geld waard?

Meer info over cultivator nu op www.vanhaute-landbouwmachines.be.

Tags

Cultivator | Cultivatoren | Grondbewerking Cultivator | Herstelling Cultivator | Landbouw Cultivator | Landbouwgereedschap Cultivatoren | Landbouwgereedschap Rieken |